درمان ترک پا

کف پا در اثر خشکی زیاد دچار ترک می‌شود. ترک کف پا در اثر تجمع سلول های مرده، بروی پاشنه و یا در زیر انگشتان ایجاد می‌شود. که به علت فعالیت های روزانه و یا نوع ورزش، ترک ها و سلول های مرده تشدید می‌شوند.
در ابتدا به این موضوع توجه کنید که روزانه باید از کرم های رطوبت رسان ۲ تا ۳ بار استفاده شود، تا بافت پوست که دچار کم آبی و ترک های عمیق شده به مرور زمان ترمیم گردد.

ترک پا

چه چیزی باعث ترک پا می‌شود؟

ترک پاشنه هنگامی به وجود می‌آید که پوست، خشک و ضخیم می شود. اگر در طول روز به علت ورزش یا دویدن فشار روی پاشنه بیاوریم قسمت ضخیم شده‌ی پاشنه که از تجمع سلول های مرده است، دچار شکاف می‌شود. اضافه وزن و پوشیدن صندل ها می‌تواند ترک ها را تشدید کند.

چه چیزی باعث ترک پا می‌شود؟
ترک پای شدید و ترک پای خفیف

ترک پای شدید

درمان های خانگی زیادی برای ترک پاشنه پا در شبکه های اجتماعی وجود دارد اما برای کسانی که ترک های عمیق و پینه های خیلی ضخیم دارند این روش ها موثر نمی‌باشد زیرا این سلول های مرده که در کف پا تجمع پیدا کرده اند و روی هم انباشته شده اند فقط با داروهای گیاهی و با کرم ها قابل درمان نیستند.

باید ترک کف پا که در سلول های مرده ایجاد شده اند با استفاده از ابزار تخصصی و با ظرافت و دقت پودولوژیست برداشته شوند. در این روش لایه به لایه قسمت های ضخیم شده ی پوست برداشته می‌شود و هر 1 تا 2 ماه یکبار باید تکرار شود تا به مرور زمان با استفاده از کرم های درمانی بافت پوست آسیب دیده (ترک کف پا) ترمیم شود.

ترک پای خفیف

اما برای ترک کف پای سطحی که به صورت خط یا چین و چروک در پاشنه ها ظاهر می‌شوند می‌توان از رطوبت رسان های درمانی مانند کرم ها و روغن های گیاهی استفاده نمود و خشکی را بر طرف کرد اما باید بررسی کرد که آیا کمبود ویتامین باعث این عارضه است یا استفاده از کفش های تنگ یا ورزش های سنگین یا اضافه وزن و…

پیشگیری بهتر از درمان است

باید علائم را که در پوست شروع به نمایان شدن کرده اند را جدی بگیریم و در ابتدا با استفاده از درمان های ساده از حاد شدن شرایط جلوگیری کنیم.

کمبود چه ویتامینی باعث ترک کف پا میشود؟

ترک کف پا ممکن است ناشی از کمبود ویتامین‌های، B3 و B7، A، E، C، D باشد که هر یک نقش مهمی در سلامت و استحکام پوست دارند. در ادامه، ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها می‌تواند باعث ترک کف پا شود را به طور کامل توضیح داده می‌شود.

  • ویتامین B3: این ویتامین در تولید انرژی و متابولیسم سلولی، حفط سلامتی پوست و ترمیم DNA فرد نقش دارد. از علائم کبودB3 می‌توان به التهاب پوستی، ترک‌های پوستی، افسردگی، سردرد و اسهال اشاره کرد.
  • ویتامین A: نقش این ویتامین در بدن در رشد و ترمیم بافت‌های پوستی، حفظ سلامت پوست و مخاط می‌باشد. لازم به ذکر است که فقط نقش های در ارتباط با کف پا توضیح داده شده است. از علائم کمبود ویتامین A می‌توان به ضخیم شدن پوست، ایجاد ترک و خشکی پوست و افزایش خطر عفونت‌های پوستی اشاره کرد.
  • ویتامین E: ویتامین E به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی از سلول‌های پوست در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کند. خشکی و ترک خوردن پوست، کاهش انعطاف‌پذیری و نرمی پوست از علائم کمبود این ویتامین هستند.
  • ویتامین C: تولید کلاژن مهم ترین وظیفه‌ی ویتامین C است. کلاژن برای ساختار و استحکام پوست نقش کاملا ضروری دارد.
  • ویتامین D: بدر حفط تعادل کلسیم و فسفر تاثیرگذار است و علاوه بر این در سلامت عمومی پوست نقش دارد.
  • ویتامین B7: بیوتین در متابولیسم چربی‌ها و پروتئین‌ها و حفظ سلامت پوست، مو و ناخن‌ها مؤثر است.
کمبود چه ویتامینی باعث ترک کف پا میشود؟
علت ترک زیر انگشتان پا

علت ترک زیر انگشتان پا

یکی از دلایل ترک زیر انگشتان می تواند تعریق زیاد باشد که اگر فرد در طول روز با پوشیدن کفش در ساعات طولانی فعالیت داشته باشد به پا ها محیطی تاریک و مرطوب می‌دهد که ایجاد قارچ یا اگزما می‌کند که عامل ترک کف پا می‌شود و ترک های عمیقی ایجاد می‌کند که همراه با خونریزی و درد زیاد می باشد.
در بعضی پاها به علت ورزش هایی همچون تنیس، کوهنوردی و شنا ترک کف پا ایجاد می‌شود و در مواردی مانند پوشیدن جوراب های خیس یا عرق کرده ترک ها تشدید می‌ شوند.

علت ترک انگشتان پا و کف دست چیست؟

بیماری هایی همچون: پسوریازیس، اگزما ، دیابت و تیروئید را می‌توان عاملی برای ترک کف دست یا ترک کف پا دانست.

چه دلایلی باعث خشکی پوست و ترک کف پا می‌شود؟

  • کمبود رطوبت
  • ایستادن بیش از حد طولانی
  • گرما و رطوبت
  • افزایش سن
  • داروهای محرک ترک های کف پا
  • بیماری پای ورزشکار
  • پوشیدن کفش نامناسب
  • پسوریازیس
  • کم کاری تیروئید
  • دیابت
  • اگزما
  • ژنتیک
  • استفاده از صابون
  • آب و هوا
درمان خانگی ترک کف پا یا دست

درمان خانگی ترک کف پا یا دست

این روش برای کسانی که بیماری های پوستی مانند: اگزما، قارچ، پسوریازیس، ترک های عمیق همراه با خونریزی، دیابت و… دارند توصیه نمی‌شود زیرا امکان حساسیت بیشتر، عفونت و تشدید ترک کف پا و دست می‌شود.

سؤالات متداول

درمان ترک پاشنه چند روز یکبار باید انجام شود؟

درمان معمولا هر 4 یا نهایت 6 هفته یکبار برای بهترین نتیجه تکرار می‌شود.

آیا بعد از درمان ترک کف پا نقاهت داریم؟

خیر، شما می‌توانید به راحتی راه بروید.

انجام این درمان درد دارد؟

خیر، شما به هیچ عنوان دردی را حس نخواهید کرد.

صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستیم.

سوال شما توسط پزشکان کلینیک پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

  1. مهتاب زاهری

    سلام. من پاهام رو هفته ی پیش پدیکور کردم و در اثر زیاد سابیدن پاشنه پام، عین ۱ هفته درد پاشنه پا دارم و الانم که بهتر شده چاک چاک شده
    و یکی ازون چاکها باز شده و زخم شده و خون اومد
    که چسب زدم بهتر شد ولی دوباره اثری از خون میبینم و درد زیاد دارم. میشه بگین چکار کنم

    • کلینیک

      سلام مهتاب عزیز
      ترک کف پا در کلینیک ناخن سلامت توسط پزشک متخصص انجام میشود. این درمان فاقد درد و نقاهت می‌باشد.
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس ناخن خود را در یکی از پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  2. محمدصدرابامری

    تشکرمی کنم که پاسخگوی مردم هستید

    • کلینیک

      سلام محمد صدرا عزیز
      انجام وظیفه‌است.

  3. مریم بابایی

    سلام وقت بخیر ببخشید من دخترم دوسالشه زیر انگشتاش و کف پاش پوسته پوسته میشه بعد هم ترک برمیداره یه مدت خوب میشه بعد دوباره عود میکنه علتش چی میتونه باشه ممنون

    • کلینیک

      سلام مریم عزیز
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس ناخن فرزند خود را در یکی از پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  4. علی سعادتی

    چندرورب است،کف پای چپم زیر انگشتان ،پوست ،پوست شده،وخشک شده است،

    • کلینیک

      سلام علی عزیز
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس کف پای خود را در پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  5. فاطمه کارکن اردهایی

    مطب تون کجاس؟

    • کلینیک

      سلام فاطمه عزیز
      کلینیک ناخن سلامت واقع در تهران، خیابان جردن می‌باشد. جهت رزرو نوبت و دریافت اطلاعات با شماره‌ی 09352250195 در تماس باشید.

  6. نسترن سلیمانی

    سلام خسته نباشید والا منم از ترک پام رنج میبرم

    • کلینیک

      سلام نسترن عزیز
      ترک کف پای شما به راحتی در کلینیک درمان ناخن درمان خواهد شد. جهت تشخیص دقیق عکس ترک پای خود را در یکی از پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  7. امیر

    ترک پا دارم خیلی خارش و درد
    دارد چند بار به دکتر عمومی مراجه کردم
    ولی نتیجه نگرفتم

    • کلینیک

      سلام امیر عزیز
      باید از لحاظ بالینی چک شوید که اگر خشکی پوست به علت کمبود فاکتور یا المانی در خون می‌باشد با تجویز داروی خوراکی و انجام کار مدیکال این خشکی به حداقل برسد.
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس پای خود را در پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  8. سهیل

    باسلام هزینه ترمیم ترک پوست پا حدودا چقدر میشه؟

    • کلینیک

      سلام سهیل عزیز
      لطفا جهت تشخیص بهتر عکس ناخن خود را برای ما ارسال کنید.

  9. ستایش عوض زاده

    سلام من مادرم چند سالی هست که ترک های عمیقی ته پاهاش و کنار انگشت شست پاهاش هست میشه روش های درمان صحیح رو بهم معرفی کنید

    • کلینیک

      سلام ستایش عوض زاده عزیز
      هر دوماه یک‌بار باید تشریف بیارید که لایه برداری از کف پا انجام شود و کرم‌های ترمیمی متناسب با شریط پوستی مادرتان برایشان تجویز شود.

  10. فاطيما هوبخت

    سلام بنده مادرم ديابتي هست مدتي برد ناخن پاش تو گوشت فرو رفته بود الان ناخن ور اومده خودبخود ولي نصفه نيمه هست ، زير ناخن هم خون جمع شده
    راهنمايي بفرماييد چيكار كنم؟ ضمنا مادرم نميتونم حركت بدم بيارمش چون لگنش دوسال هست شكسته و تحركش خيلي سخته
    ضمنا سنش هم ٧٥ سالشه

    • کلینیک

      سلام فاطیما عزیز
      باتوجه به شرایط خاص و حساسیت بیماری دیابت باید از ایجاد زخم و جراحت جلوگیری کرد.
      در شرایط فعلی شما احتمال التهاب و عفونت بالا می‌باشد و باید به کلینیک زخم بیماران دیابتی مراجعه فرمائید.