پماد برای ناخن فرورفته در گوشت

پماد برای ناخن فرورفته در گوشت

وبلاگ

پماد برای ناخن فرورفته در گوشت

فرو رفتن ناخن در گوشت یک عارضه‌ی شایع می‌باشد که با درد و سوزش، التهاب و عفونت همراه است. به همین سبب این مقاله جهت آگاه سازی هم وطنان نسبت به موثرترین پماد‌های ناخن فرو رفته در گوشت نوشته شده است. موثرترین دارها برای ناخن فرورفته درگوشت پماد موپیروسین، پماد تربینافین، پماد تتراسایکلین و قطره‌ی کانازول(کلوتریمازول) هستند که استفاده از هیچکدام از این داروها بدون مشورت و تجویز پزشک توصیه نمی‌شود. لازم به ذکر است که داروها تنها در کنار انجام کار درمانی پزشک تاثیرگذار هستند و به تنهایی برای درمان ناخن فرو رفته در گوشت کافی نیستند.

1-پماد موپیروسین 

عکس پماد موپیروسین

پماد موپیروسین برای درمان عفونت‌های سطحی و روی زخم کاربرد دارد. همچنین برای کاهش عفونت‌های ناشی از جراحی نیز استفاده می‌شود. این پماد باعث کاهش عفونت و التهاب و تسکین درد می‌شود. موپیروسین بر عفونت‌های باکتریایی گرم مثبت و گرم منفی تأثیر مستقیم دارد و عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها را کنترل کرده و کاهش می‌دهد. این پماد به‌صورت موضعی استفاده شده و به‌صورت مستقیم روی زخم اعمال می‌شود و باعث سنتز پروتئین‌ها و مهار رشد و تکثیر باکتری‌ها می‌شود. موپیروسین بر عفونت‌های استافیلوکوکی و عفونت‌های پوستی مؤثر است.

نام‌های رایج موپیروسین شامل:

  • پماد باکتروماد
  • پماد موپیتاپ
  • پماد موپیروسین
  • پماد موپیکا

نحوه استفاده از پماد ناخن فرو رفته در گوشت

  1. قبل از استفاده، محل زخم که نیاز به مصرف پماد دارد را با آب و صابون یا سرم شستشوی نرمال سالین شسته شود.
  2. محل زخم با باد خنک سشوار به‌خوبی خشک شود.
  3. مقدار کافی از پماد روی زخم یا ناحیه عفونی اعمال شود. اگر پماد به درستی استفاده شود، یک لایه نازک از آن روی زخم کافی است.
  4. با استفاده از یک گوش پاک‌کن، پماد را به صورت یکنواخت روی زخم بکشید.
  5. اجازه دهید پماد به‌صورت طبیعی جذب شود؛ نیازی به باند یا پانسمان نمی‌باشد.

این پماد همچنین در عفونت‌های بینی، عفونت‌های واژنی زنان، ناحیه تناسلی و عفونت‌های زیر بغل استفاده می‌شود و فرآیند التیام زخم را تسریع می‌بخشد.

برای گرفتن مشاوره رایگان و دریافت نوبت از کلینیک درمان ناخن، عکس ناخن خود را به شماره‌ی 09352250195 در یکی از پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، روبیکا، بله، ایتا و سروش ارسال کنید.

2- پماد تتراسایکلین

عکس پماد تربینافین

پماد تتراسایکلین یک آنتی‌بیوتیک برای عفونت ناخن پا است که به درمان عفونت‌های باکتریایی کمک می‌کند. این پماد برای درمان عفونت‌های پوستی، آکنه، زخم‌های پوستی و عفونت‌های سطحی چشم و التهابات عفونی پوست استفاده می‌شود. پماد تتراسایکلین را بدون نسخه می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید، ولی بهتر است به نکات زیر توجه کنید تا دچار آسیب نشوید.

گاهی اوقات استفاده از پماد تتراسایکلین نیاز به مراقبت‌های پزشکی اورژانسی دارد. در صورت بروز واکنش‌های آلرژیک مانند کهیر، خارش، قرمزی، تورم پوست، پوسته پوسته شدن یا عوارض شدید دیگر، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

مصرف تتراسایکلین برای ناخن فرورفته درگوشت توصیه نمی‌شود؛ از پماد موپیروسین به عنوان جایگزین استفاده کنید.

 عوارض جانبی پماد تتراسایکلین

پماد تتراسایکلین ممکن است باعث زرد شدن پوست شما شود که با دو الی سه بار شستشو از بین می‌رود؛ ولی اگر دارو سریع شسته شود، تاثیرپذیری دارو کاهش می‌یابد.

در دوران بارداری و شیردهی توصیه می‌شود بدون مشورت با پزشک از آن استفاده نشود. همچنین اگر در دوران شیردهی هستید، درباره مزایا و عوارض این دارو با پزشک مشورت کنید.

تتراسایکلین به کودکان زیر 8 سال توصیه نمی‌شود.

نحوه استفاده از پماد تتراسایکلین

  1. قبل از استفاده محل زخم را کاملاً شستشو داده و خشک کنید.
  2. یک لایه نازک از پماد را روی ناحیه مورد نظر بمالید.
  3. بعد از استفاده از پماد، حتماً دست‌ها را بشویید.
  4. مراقب باشید که پماد با چشم‌ها و دهان تماس پیدا نکند. با رعایت این نکات، می‌توانید از پماد تتراسایکلین به‌صورت ایمن و مؤثر استفاده کنید.

3-قطره‌ی کانازول یا کلوتریمازول

عکس قطره کلوتریمازول و کانازول

کانازول یا کلوتریمازول نوعی آنتی بیوتیک موضعی ضد قارچ است که برای درمان عفونت‌ ناخن پا توسط پزشک تجویز می‌شود. کانازول برای عفونت‌های قارچی در قسمت‌های مختلف بدن، ناخن و عفونت‌های واژن و پوست و در درمان بیماری‌های پای ورزشکار و حتی برای عفونت‌های قارچی بین انگشتان نیز این دارو استفاده می‌شود.

قرص کانازول به نام‌های کلوژین، کاندیزول، آفی تریمازول در داروخانه‌ها یافت می‌شود.

علاوه بر این، داروی کلوتریمازول به نام‌های میسلکس و لوتریمین ای اف نیز شناخته می‌شوند که بسته به نوع عفونت توسط پزشک برای بیمار تجویز می‌شود.

کلوتریمازول باعث مهار بیوسنتز ارگوسترول می‌شود. ارگوسترول یکی از اجزای تشکیل‌دهنده غشای سلولی قارچ‌هاست و باعث مهار رشد قارچ‌ها می‌شود.

در هنگام استفاده توجه کنید که دارو حتما تاریخ مصرف داشته باشد و هرگز از یک دارو برای فردی که علائم مشابه شما را دارد به طور همزمان استفاده نکنید (حتما دارو را به صورت شخصی استفاده کنید). این دارو برای نوزادان استفاده نمی‌شود مگر اینکه تمامی فرآیند درمان زیر نظر پزشک باشد. این دارو به صورت قطره استفاده می‌شود که یک سر قطره چکانی نیز دارد.

بسته به نوع تجویز پزشک، تعداد قطراتی که روی ناخن ریخته می‌شود متفاوت است.

از عوارض جانبی این دارو می‌توان به قرمزی و ملتهب شدن پوست، درد یا سوزش اشاره کرد.

توجه داشته باشید از تماس این دارو با چشم پرهیز کنید. مقادیر بالای این دارو که حاوی بنزیل الکل است با سندروم گسپینگ در نوزادان همراه می‌شود. استفاده این دارو در زنان باردار ممنوع نشده، ولی حتما توصیه می‌شود برای استفاده با پزشک خود در ارتباط باشید. تا کنون هیچ مطالعه‌ای نشان نداده که این دارو باعث سقط جنین، زایمان زودرس، کم‌وزنی نوزاد هنگام تولد یا مرگ‌زایی باشد.

4-قطره یا پماد تربینافین

عکس تربینافین

داروی چهارم برای ناخن فرورفته در گوشت پا که ممکن است تجویز شود تربینافین است. تربینافین جزو دسته داروهایی است که برای درمان عفونت‌های قارچی مختلف، به‌ویژه آنهایی که روی پوست و ناخن تاثیر می‌گذارند، تجویز می‌شود.

این دارو نیز مثل کانازول روی مهار سنتز ارگوسترول که یکی از اجزای مهم غشای سلولی قارچ‌ها است تاثیر می‌گذارد. بنابراین غشای سلولی را ضعیف می‌کند و منجر به مرگ قارچ‌ها می‌شود.

برای قارچ‌های پوستی، قارچ‌های ناخن، قارچ‌های پای ورزشکار، و قارچ‌های بین انگشتی استفاده می‌شود.

تربینافین ممکن است به صورت پماد موضعی یا قرص‌های خوراکی نیز تجویز شود. قرص تربینافین از راه خوراکی بسیار خوب جذب می‌شود و جذب آن در صورت مصرف آن با غذا افزایش پیدا می‌کند و به‌طور گسترده‌ای در کبد از طریق آنزیم CYP2D6 متابولیز می‌شود و متابولیت‌ها از طریق ادرار دفع می‌شوند. این دارو در خارش و جرب نیز مصرف می‌شود. در فرمولاسیون موضعی ممکن است یک یا دو بار در روز پس از تمیز کردن و خشک کردن ناخن تجویز شود ولی قبل از مصرف حتماً از عدم حساسیت به این دارو اطمینان حاصل کنید.

از عوارض استفاده از داروهای موضعی تربینافین ممکن است سوزش، خارش و قرمزی در محل احساس شود. ولی در استفاده از قرص تربینافین می‌توان به عوارض زیر اشاره کرد:

اختلالات گوارشی، تهوع، اسهال، سوء هضم، سردرد، ناهنجاری‌های آنزیمی در کبد و کلیه، اختلالات چشایی، خشکی در پوست، واکنش‌های پوستی، جوش، آکنه، یرقان و ادرار تیره و از دست دادن اشتها.

این دارو در حالت موضعی تداخلات دارویی ندارد ولی در حالت قرص تداخلات دارویی دارد که باید حتماً زیر نظر پزشک مصرف شود. قرص تربینافین وارد شیر مادر شده و در دوران بارداری و شیردهی بدون تجویز و کنترل دارویی نباید استفاده شود. تربینافین به صورت محلول و مایع هم روی پوست و ناخن مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ همچنین به صورت کرم و ژل هم روی پوست آسیب‌دیده تجویز می‌شود. به صورت اسپری پودر هم وجود دارد که برای استفاده در مناطق بزرگتر آسیب‌دیده استفاده می‌شود.

توصیه نهایی

برای درمان ناخن فرورفته در گوشت باید به کلینیک ناخن سلامت مراجعه کنید؛ چرا که برای درمان قطعی و دائمی این بیماری باید از متد درمانی ارتونیل (ارتودنسی ناخن) برای اصلاح فرم ناخن استفاده شود تا از رشد ناخن در داخل گوشت جلوگیری بشود. همزمان پزشک برای شما نسبت به نوع عفونت و شدت فرو رفتگی ناخن در گوشت پا دارو تجویز خواهدکرد.

برای گرفتن مشاوره رایگان و دریافت نوبت از کلینیک درمان ناخن، عکس ناخن خود را به شماره‌ی 09352250195 در یکی از پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، روبیکا، بله، ایتا و سروش ارسال کنید.

نوبت دهی جهت معاینه حضوری در کلینیک

جهت رزرو وقت و مراجعه حضوری از طریق راه‌های ارتباطی زیر با در تماس باشید.

مشاوره در پیام‌رسان

۰۹۳۵۲۲۵۰۱۹۵

مشاوره تلفنی رایگان

۰۲۱۲۶۲۴۶۱۴۴

عکس ناخن خود را برای دریافت مشاوره رایگان در پیام‌رسان های بله، سروش و واتس‌اپ ارسال نمایید، ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستیم.

صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستیم.

سوال شما توسط پزشکان کلینیک پاسخ داده شده و از طریق پیامک اطلاع رسانی می‌شود

  1. محمدطالبی

    زردشدن ناخن شست پا.ولکه سیاه روی ناخن دست

    • کلینیک

      سلام محمد عزیز
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس ناخن خود را در یکی از پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  2. محمود دانش

    باسلام
    ناخون پا در گوشت فرو رفته با یک کم فشار بشدت درد می‌کند

    • کلینیک

      سلام محمود عزیز
      ناخن شما در کلینیک ناخن سلامت به راحتی با روش درمانی ارتودنسی ناخن درمان خواهد شد.
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس ناخن خود را در یکی از پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  3. فریناز سعیدی

    ناخن پا

    • کلینیک

      سلام فریناز عزیز
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس ناخن خود را در پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.

  4. فریناز سعیدی

    درمان برای ناخون پا

    • کلینیک

      سلام فریناز عزیز
      جهت تشخیص دقیق بیماری عکس ناخن خود را در پیام‌رسان‌های واتس‌اپ، تلگرام، سروش، بله، ایتا و روبیکا به شماره‌ی 09352250195 برای ما ارسال نمایید، پزشکان ما صمیمانه پاسخگوی سوالات شما هستند.